Malinová lízátka
55 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 400gramůCukr moučkový
- 12gramůCukr hroznový (glukóza)
- 300mililitrůVoda pitná
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Maliny rozmačkáme a šťávu z nich propasírujeme přes sítko. Šťávu smícháme s 400 g moučkového cukru, 300 ml vody a glukózovým cukrem.
- 2Směs ohříváme za stálého míchání. Přivedeme k varu a vložíme teploměr. Při teplotě 155 °C přendáme hrnec do mísy s ledovou vodou a ledem.
- 3Mramorovou desku potřeme olejem a odléváme na ni lžící cukrovou hmotu. Tvoříme placičky přibližně o velikosti 4 cm. Do měkké hmoty zapíchneme dřevěné tyčky. Necháme zcela vystydnout a poté zabalíme do celofánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.