Malinová lízátka

55 min.
Francie

Ingredience

    • 200gramůMaliny
    • 400gramůCukr moučkový
    • 12gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny rozmačkáme a šťávu z nich propasírujeme přes sítko. Šťávu smícháme s 400 g moučkového cukru, 300 ml vody a glukózovým cukrem.
  • 2
    Směs ohříváme za stálého míchání. Přivedeme k varu a vložíme teploměr. Při teplotě 155 °C přendáme hrnec do mísy s ledovou vodou a ledem.
  • 3
    Mramorovou desku potřeme olejem a odléváme na ni lžící cukrovou hmotu. Tvoříme placičky přibližně o velikosti 4 cm. Do měkké hmoty zapíchneme dřevěné tyčky. Necháme zcela vystydnout a poté zabalíme do celofánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.