Malinová marmeláda
50 min.
Ingredience
- 800gramůMaliny
- 3centilitryVíno portské
- 1kusCukr želírovací
- 1150gramůCukr krupice
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
7 g
Cukr
166 g
Postup přípravy
- 1Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.
- 2Do velkého hrnce vložíme maliny, zalijeme portským vínem. Želírovací prášek smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme do hrnce. Směs přivedeme k varu a přisypeme zbytek cukru.
- 3Potom směs za stálého míchání povaříme 5 minut a hrnec sundáme ze sporáku.
- 4Takto připravenou marmeládu nalijeme do nahřátých skleniček, které vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.