Malinová mísa s pomerančovou příchutí
55 min.
Ingredience
- 300gramůPiškotový korpus vaječný
- 2lžíceLikér pomerančový
- 2lžíceDžus pomerančový
- 225gramůMaliny
- 800gramůKrém cukrářský
- 2lžičkyVoda z pomerančových květů
- 1kusPomeranče
- 1lžíceŽelatina
- 60gramůČokoláda hořká
- 350gramůDžem jahodový
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Piškotový chlebíček rozkrojíme na tři pláty. Navlhčíme je likérem smíchaným s džusem. Dvě třetiny smetany ušleháme a opatrně do ní vmícháme maliny. Spodní díl piškotu potřeme malinovým džemem a přiklopíme dalším plátem, ten potřeme 3 lžícemi džemu a zakryjeme posledním dílem. Nadívaný piškot nakrájíme příčně na 12 řezů.
- 2V míse smícháme vanilkový dezertní krém tzv. custard s vodou z pomerančových květů. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a promícháme.
- 3V misce smícháme práškovou želatinu s 5 lžícemi vody a necháme 5 minut stát. Misku dáme do vodní lázně a pomalu zahříváme, až se želatina zcela rozpustí. Necháme trochu vychladnout a přimícháme do vanilkového krému. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- 4Do velké skleněné mísy vlijeme jednu třetinu vanilkového krému, pokapeme polovinou malinového džemu a přelijeme druhou třetinou krému. Pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády.
- 5Boční strany mísy obložíme částí nakrájených piškotových řezů. Zbylé řezy nakrájíme na kostky a navrstvíme je do mísy, pokapeme zbylou čokoládou a pokryjeme malinami se šlehačkou. Přelijeme zbylým vanilkovým krémem tak, aby zakryl celý povrch a po lžících pokryjeme vrstvou zbývajícího malinového džemu. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.
- 6Zbytek smetany ušleháme a ozdobíme jí střed mísy, ozdobíme dílky pomeranče, malinami a lístky citroníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.