Malinová mísa s pomerančovou příchutí

55 min.

Ingredience

    • 300gramůPiškotový korpus vaječný
    • 2lžíceLikér pomerančový
    • 2lžíceDžus pomerančový
    • 225gramůMaliny
    • 800gramůKrém cukrářský
    • 2lžičkyVoda z pomerančových květů
    • 1kusPomeranče
    • 1lžíceŽelatina
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 350gramůDžem jahodový
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piškotový chlebíček rozkrojíme na tři pláty. Navlhčíme je likérem smíchaným s džusem. Dvě třetiny smetany ušleháme a opatrně do ní vmícháme maliny. Spodní díl piškotu potřeme malinovým džemem a přiklopíme dalším plátem, ten potřeme 3 lžícemi džemu a zakryjeme posledním dílem. Nadívaný piškot nakrájíme příčně na 12 řezů.
  • 2
    V míse smícháme vanilkový dezertní krém tzv. custard s vodou z pomerančových květů. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a promícháme.
  • 3
    V misce smícháme práškovou želatinu s 5 lžícemi vody a necháme 5 minut stát. Misku dáme do vodní lázně a pomalu zahříváme, až se želatina zcela rozpustí. Necháme trochu vychladnout a přimícháme do vanilkového krému. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
  • 4
    Do velké skleněné mísy vlijeme jednu třetinu vanilkového krému, pokapeme polovinou malinového džemu a přelijeme druhou třetinou krému. Pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády.
  • 5
    Boční strany mísy obložíme částí nakrájených piškotových řezů. Zbylé řezy nakrájíme na kostky a navrstvíme je do mísy, pokapeme zbylou čokoládou a pokryjeme malinami se šlehačkou. Přelijeme zbylým vanilkovým krémem tak, aby zakryl celý povrch a po lžících pokryjeme vrstvou zbývajícího malinového džemu. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.
  • 6
    Zbytek smetany ušleháme a ozdobíme jí střed mísy, ozdobíme dílky pomeranče, malinami a lístky citroníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.