Malinová polévka

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 5decilitrůVoda pitná
    • 1litrMaliny
    • 30dekagramůCukr krupice
    • 3decilitryVíno bílé
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě třetiny malin prolisujeme přez žíněné síto, posypeme 10 dkg cukru, přidáme šťávu z citrónu, přilijeme bílé víno a necháme v chladu asi půl hodiny.
  • 2
    Vodu se zbývajícím cukrem asi pět minut povaříme a vychladlou nalijeme na prolisované maliny. Dobře vše promícháme a nakonec přimícháme zbylou třetinu celých malin.
  • 3
    Polévku podáváme dobře vychalzenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.