Malinová polévka
25 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 1litrMaliny
- 30dekagramůCukr krupice
- 3decilitryVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
11 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny malin prolisujeme přez žíněné síto, posypeme 10 dkg cukru, přidáme šťávu z citrónu, přilijeme bílé víno a necháme v chladu asi půl hodiny.
- 2Vodu se zbývajícím cukrem asi pět minut povaříme a vychladlou nalijeme na prolisované maliny. Dobře vše promícháme a nakonec přimícháme zbylou třetinu celých malin.
- 3Polévku podáváme dobře vychalzenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.