Malinová šťáva
40 min.
Ingredience
- 1kilogramCukr krupice
- 1kilogramMaliny
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
7 g
Cukr
102 g
Postup přípravy
- 1Maliny propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je se 100g cukru, rozmačkáme a vložíme do skleněné nádoby. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 dny vychladit. Obsah několikrát za den promícháme.
- 2Poté přendáme do cedníku a čistou gázou necháme prokapat.
- 3Čistou šťávu přelijeme do hrnce, rychle svaříme a sbíráme pěnu. Poté přidáme cukr, a když se rozpustí sundáme z ohně a necháme vychladnout.
- 4Hotovou šťávu nalijeme do lahví a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
so 8. 2. 2014
V létě si šťávu udělám. Každý rok z nich dělám marmeládu, tak vyzkouším šťávu.