Malinové lanýže s příchutí růží
145 min.
Ingredience
- 680gramůČokoláda mléčná
- 225gramůMaliny
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůKukuřičný sirup
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyRůžový prášek na zdobení
- 0,13lžičkaPotravinářská příchuť
- 140gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Mléčnou temperovanou čokoládu naneseme do 30 ti prohlubní formy na bonbony. Formou mírně klepneme o pracovní desku, aby se z čokolády uvolnily případné vzduchové bubliny. Čokoládu necháme zcela ztuhnout.
- 2Maliny zahříváme v rendlíku na silném ohni, dokud nepustí šťávu, pak je i se šťávou rozmixujeme a jemným sítem protlačíme. Malinový protlak přivedeme k varu a za častého míchání ho svaříme na 70 gramů. Vmícháme světlý kukuřičný sirup a smetanu ke šlehání a znovu přivedeme k varu.
- 3Tmavou čokoládu nakrájíme nadrobno, vsypeme ji do středně velké misky a přelijeme horkým malinovým sirupem. Asi minutu necháme stát, aby čokoláda změkla a potom hmotu šleháme, dokud není čokoláda rozehřátá. Zapracujeme máslo pokojové teploty a přidáme lžičku vody z růžových květů. Pokud ji nemáme, použijeme kapku růžové příchuti nebo růžového oleje. I toto můžeme zcela vynechat a vychutnat si samotnou příjemnou chuť malin. Hmotu zakryjeme potravinářskou folií a necháme ji zchladnout na pokojovou teplotu.
- 4Rozdělíme hmotu ganache lžičkou, nebo cukrářským sáčkem do formiček s čokoládou a naplněné formičky uložíme na 45 minut do chladničky.
- 5Po ztuhnutí naneseme na hmotu ganache mléčnou temperovanou čokoládu a bonbony necháme při pokojové teplotě tuhnout dalších 45 minut. Poté je opatrně vyklopíme z formiček a suchým štětcem ozdobíme růžovým práškem.
- 6Lanýže uchováváme v chladničce v uzavřené vzduchotěsné nádobě, vydrží nám až dva týdny. Po vyjmutí z chladničky ihned nepodáváme, ale necháme bonbony dojít do pokojové teploty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.