Malinové vareňje

25 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
88 kcal
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny opláchneme a přebereme, ze středu vytrhneme zdužnatělou osu, položíme je na mísu a zasypeme polovinou cukru. Mísu zakryjeme a uložíme do chladna na 5 hodin.
  • 2
    Ze šťávy, kterou maliny pustí a ze zbylého cukru svaříme sirup, necháme ho trochu vychladnout. Do sirupu pak vložíme maliny, nádobou opatrně potřásáme, aby se maliny do sirupu ponořily. Poté směs povaříme, až je sirup správně hustý, dáme jej vychladnout. Ovoce je správně uvařené, když kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
  • 3
    Vychladlé malinové vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.