Malinové vareňje
25 min.
Ingredience
- 1000gramůMaliny
- 1kilogramCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Maliny opláchneme a přebereme, ze středu vytrhneme zdužnatělou osu, položíme je na mísu a zasypeme polovinou cukru. Mísu zakryjeme a uložíme do chladna na 5 hodin.
- 2Ze šťávy, kterou maliny pustí a ze zbylého cukru svaříme sirup, necháme ho trochu vychladnout. Do sirupu pak vložíme maliny, nádobou opatrně potřásáme, aby se maliny do sirupu ponořily. Poté směs povaříme, až je sirup správně hustý, dáme jej vychladnout. Ovoce je správně uvařené, když kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
- 3Vychladlé malinové vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.