Malinovo-třešňový sirup
110 min.
Ingredience
- 4kilogramyTřešně
- 1kilogramMaliny
- 2kilogramyCukr krupice
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
9540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2427 g
Vláknina
109 g
Cukr
2000 g
Postup přípravy
- 1Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.
- 2Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.
- 3Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.
- 4Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.