Malinovo-třešňový sirup

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
9540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2427 g
Vláknina
109 g
Cukr
2000 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.
  • 2
    Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.
  • 3
    Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.
  • 4
    Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.