Malinový BBB sorbet

155 min.
Evropa
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
17 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené maliny necháme povolit a rozmixujeme je na pyré v mixéru dohladka. Během míchání přiléváme 350 ml vody.(Aby pyré nebylo moc husté).
  • 2
    Vzniklou směs přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek.
  • 3
    Scezenou směs dáme do hrnce a přidáme šťávu z 1 pomeranče, med a zbývajících 590 ml vody. Za stálého míchání přivedeme k varu. Potom hrnec sundáme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu.
  • 4
    Směs dobře promícháme, nalijeme do nádoby a necháme přibližně na 12 hodin zmrazit. Každých pár hodin promícháme, aby směs ztuhla, a aby byla zároveň stále kašovitá. Po 12 hodinách směs opět rozmixujeme do hladké pěny.
  • 5
    Směs v nádobě necháme úplně ztuhnout do rána.
  • 6
    Když budeme připraveni podávat, seškrábeme sorbet vidličkou, aby byl nadýchaný. Na ozdobu můžeme použít snítku máty nebo čerstvou malinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.