Malinový dezert Coppa al mascarpone
35 min.
Ingredience
- 300gramůMaliny
- 120gramůCukr krupice
- 50mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 750gramůMascarpone
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé maliny vložíme do hrnku, posypeme je 1/3 cukru krupice, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Na mírném ohni pak maliny vaříme 5 minut, přecedíme je přes jemný cedník a šťávu necháme vychladit. Použijeme-li na šťávu maliny mražené, nepřidáváme do nich žádnou vodu.
- 2Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh.
- 3Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.
- 4Cukrářské piškoty namočíme v malinové šťávě a vyskládáme je na dno formy, na ně rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.
- 5Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.