Malinový dort s čokoládou

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
56 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme žloutek a změklé máslo, promícháme a vypracujeme dortové těsto. Polovinu malin nasypeme do kastrůlku, přisypeme krupicový cukr, podlijeme troškou vody a rozvaříme na hustou kaši. Hořkou čokoládu nalámeme a vložíme do kovové misky. Misku dáme do většího hrnce s vroucí vodou a čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. Přimícháme smetanu, promícháme a odstavíme. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme asi půlcentimetrový plát, hrníčkem vykrojíme 6 koleček, plech vysteleme papírem na pečení, na něj kolečka vyskládáme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Dvě upečená kolečka přepůlíme.
  • 2
    Na talířky položíme vždy po jednom kolečku upečeného těsta, na kolečka upravíme čokoládovou směs, malinovou kaši důkladně promícháme se šlehačkou, upravíme na čokoládu, čímž vytvoříme kulatý dortík, ozdobíme půlkami koleček a čerstvými malinami se sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.