Malinový koláč s mandlemi

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mleté mandle, přisypeme cukr a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně přimícháme k mandlím s cukrem. Vzniklé těsto nalijeme do dvou stejných, tukem vymaštěných forem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 2
    Maliny zakapeme likérem a rozmačkáme vidličkou. Jedno těsto potřeme silnou vrstvou malinové směsi, zakryjeme druhým těstem a dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Vychlazený koláč naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.