Malinový koláč s mandlemi
27 min.
Ingredience
- 180gramůMandle mleté
- 230gramůCukr krupice
- 700gramůMaliny
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 25gramůTuk
- 160gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mleté mandle, přisypeme cukr a promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně přimícháme k mandlím s cukrem. Vzniklé těsto nalijeme do dvou stejných, tukem vymaštěných forem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 7 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 2Maliny zakapeme likérem a rozmačkáme vidličkou. Jedno těsto potřeme silnou vrstvou malinové směsi, zakryjeme druhým těstem a dáme do lednice vychladit.
- 3Vychlazený koláč naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.