Malinový koláč s rumem
50 min.
Ingredience
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVejce slepičí
- 150gramůMandle loupané
- 100gramůMaliny
- 50mililitrůRum
- 5gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
661 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Utřeme žloutky s cukrem a s 115 g másla. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Směs zpracujeme na pomoučené ploše, až vznikne hladké, nelepivé těsto. Z těsta vytvoříme bochánky stejné velikosti o průměru 20 cm.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a vymačkáme na něj z bochánků nepříliš silné koláčky.
- 3Předehřejeme troubu na 170°Celsia.
- 4Koláč poklademe omytými malinami, okraje posypeme mandlemi a dáme na 20 minut péci do vyhřáté trouby.
- 5Mezitím rozehřejeme máslo a smícháme je s rumem. Upečený horký koláč zakapeme máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.