Malinový koláč s rumem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
661 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Utřeme žloutky s cukrem a s 115 g másla. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Směs zpracujeme na pomoučené ploše, až vznikne hladké, nelepivé těsto. Z těsta vytvoříme bochánky stejné velikosti o průměru 20 cm.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a vymačkáme na něj z bochánků nepříliš silné koláčky.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 170°Celsia.
  • 4
    Koláč poklademe omytými malinami, okraje posypeme mandlemi a dáme na 20 minut péci do vyhřáté trouby.
  • 5
    Mezitím rozehřejeme máslo a smícháme je s rumem. Upečený horký koláč zakapeme máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.