Malinový koláč se šlehačkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190°C. Dva stejné plechy na pečení potřeme 2 lžícemi másla.
  • 2
    Těsto: do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku se 2 lžičkami kypřícího prášku. Do této směsi zapracujeme změklé máslo, rozkrájené na menší kousky, směs zpracujeme do hrudkové konzistence a pak přimícháme krystalový cukr, žloutek a 1 lžíci malinové šťávy. Těsto propracujeme tak, aby bylo polotuhé.
  • 3
    Nakonec ho rozdělíme na poloviny, z každé části vyválíme placku o průměru asi 20cm. Hotové placky rozprostřeme každou na jeden připravený, máslem vymazaný plech, po obvodu obou placek prstem vytlačíme výstupky. Takto připravené těsto pečeme v troubě asi 20 minut, po upečení necháme placky vychladnout na propustné podložce - nejlépe mřížkové.
  • 4
    Šlehačková náplň s malinami: šlehačku ušleháme do polotuha a opatrně do ní vmícháme 2/3 množství malin. Poslední třetinu malin odložíme na konečnou ozdobu.
  • 5
    Konečná úprava: na jednu z vychladlých placek rozetřeme šlehačku s malinami, druhou plackou přiklopíme. Na vrchní část koláče rozložíme zbylé maliny a bohatě posypeme moučkovým cukrem.
  • 6
    Koláč servírujeme studený, jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.