Malinový koláč se sušenými jablky a rozinkami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1623 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
164 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava na pečení: dortovou formu vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  • 2
    Koláč: maliny očistíme, opatrně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Mouku prosejeme do hlubší mísy s kypřícím práškem do pečiva, směs prohněteme se změklým máslem na konzistenci hrubší strouhanky. Do moučné hmoty přimícháme rozinky a sušená jablka. Poté do těsta vmícháme jablečný mošt a celé vejce. Vše vypracujeme do hladkého těsta, do něj nakonec opatrně vmícháme okapané maliny. Těsto vlijeme do připravené dortové formy, povrch urovnáme stěrkou nebo nožem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Pečený koláč necháme chvilku ve formě, následně vyklopíme na děrovanou podložku, na níž koláč necháme vychladnout. Ovocný koláč servírujeme jako studený moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.