Malinový krém se šlehačkou a želatinou
15 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 500gramůMaliny
- 35gramůŽelatina bílá plátky
- 3lžíceVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Utřeme do pěny cukr se žloutky.
- 2Prolisujeme přes sítko maliny.
- 3Želatinu namočíme do vody a za stálého míchání zahřejeme a přilijeme do šťávy.
- 4Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme se žloutky a cukrem do prochladlé malinové hmoty.
- 5Máslem vymažeme mísu, naplníme krémem a dáme na noc do lednice. Další den ponoříme mísu na chvilinku do horké vody a krém lehce vyklopíme do skleněné mísy a ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.