Malinový parfait
45 min.
Ingredience
- Na omáčku a ozdobu
- 80gramůCukr moučkový
- 300gramůMaliny
- 1šálekCitronová šťáva
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
- 300gramůMaliny
- 250mililitrůJogurt bílý
- 1šálekCitronová šťáva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25hrstMáta
- 180gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Studenou vodou vypláchneme formu na srnčí hřbet, vyložíme fólií tak, aby 25 cm přesahovala na delších stranách přes okraj.
- 2Maliny očistíme, pokud možno nemyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Pyré smícháme s citronovou šťávou a jogurtem.
- 3Cukr a vanilkový cukr vyšleháme s celými vejci a se 3 žloutky navíc nad párou na hustý krém. Nádobu s krémem vložíme do studené vody s kostkami ledu a dále šleháme, dokud krém mírně nezchladne. Přidáme sladidlo, promícháme a necháme zcela vychladnout.
- 4Smetanu vyšleháme do husté šlehačky, třetinu vmícháme do vaječného krému, po troškách přidáme jogurtovou směs s malinovým pyré. Nakonec zlehka vmícháme zbylou šlehačkou. Krém vložíme do připravené formy, povrch uhladíme a překryjeme přečnívajícími konci pečícího papíru. Uložíme do mrazničky na 12 hodin.
- 5Před podáváním dezertu připravíme omáčku.
- 6Maliny očistíme, 25 jich dáme stranou, ostatní rozmixujeme a prolisujeme. Vmícháme citronovou šťávu, moučkový cukr a řádně promícháme. Omáčku přelijeme do skleněné misky.
- 7Ze smetany a ztužovace vyšleháme tuhou šlehačku, vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem.
- 8Z malinového parfait odstraníme fólii, vyklopíme na podlouhlou mísu, ozdobíme šlehačkovými růžičkami a do každé vmáčkneme malinu. Zbylé maliny upravíme okolo parfait, přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky máty a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.