Malinový parfait

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studenou vodou vypláchneme formu na srnčí hřbet, vyložíme fólií tak, aby 25 cm přesahovala na delších stranách přes okraj.
  • 2
    Maliny očistíme, pokud možno nemyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Pyré smícháme s citronovou šťávou a jogurtem.
  • 3
    Cukr a vanilkový cukr vyšleháme s celými vejci a se 3 žloutky navíc nad párou na hustý krém. Nádobu s krémem vložíme do studené vody s kostkami ledu a dále šleháme, dokud krém mírně nezchladne. Přidáme sladidlo, promícháme a necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Smetanu vyšleháme do husté šlehačky, třetinu vmícháme do vaječného krému, po troškách přidáme jogurtovou směs s malinovým pyré. Nakonec zlehka vmícháme zbylou šlehačkou. Krém vložíme do připravené formy, povrch uhladíme a překryjeme přečnívajícími konci pečícího papíru. Uložíme do mrazničky na 12 hodin.
  • 5
    Před podáváním dezertu připravíme omáčku.
  • 6
    Maliny očistíme, 25 jich dáme stranou, ostatní rozmixujeme a prolisujeme. Vmícháme citronovou šťávu, moučkový cukr a řádně promícháme. Omáčku přelijeme do skleněné misky.
  • 7
    Ze smetany a ztužovace vyšleháme tuhou šlehačku, vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem.
  • 8
    Z malinového parfait odstraníme fólii, vyklopíme na podlouhlou mísu, ozdobíme šlehačkovými růžičkami a do každé vmáčkneme malinu. Zbylé maliny upravíme okolo parfait, přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky máty a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.