Malinový piškotový závin

32 min.
Evropa

Ingredience

  • Náplň
    • 350gramůMaliny
    • 30gramůCukr moučka
  • Těsto
    • 120gramůCukr krupice
    • 120gramůMouka polohrubá
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceVoda pitná
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Maliny opláchneme a necháme okapat. Polovinu malin odložíme celé, druhou polovinu rozmačkáme vidličkou s cukrem.
  • 3
    Mísu dáme do horké lázně a třeme v ní s cukrem a solí vejce, až se utvoří světlé těsto. Poté ve dvou částech opatrně vmícháme mouku a na závěr vlažnou vodu.
  • 4
    Těsto rozetřeme na papír do tvaru obdélníku 25x35 cm a pečeme zhruba 12 minut. Po upečení překlopíme těsto na čistý pečicí papír a stáhneme z něj opatrně papír, na kterém se těsto peklo.
  • 5
    Z těsta odkrojíme propečené okraje, po okrajích kratší strany nařízneme, aby se těsto lépe rolovalo.
  • 6
    Těsto potřeme rozmačkanými malinami (ne zcela do kraje, aby náplň nevytékala), posypeme celými malinami a zabalíme do rolády. Spojem roládu položíme na mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.