Malinový šerbet s bílým vínem
25 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 2lžíceMalinová pálenka
- 1lžíceCukr moučkový
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.
- 2V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.
- 3Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
- 4Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.