Malinový šerbet s bílým vínem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny omyjeme, několik odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a pyré prolisujeme jemným sítem.
  • 2
    V kastrůlku zahřejeme malinovou pálenku k bodu varu, za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a bílé víno.
  • 3
    Vše nalijeme do mělké mísy a mrazíme 4-5 hodin. Každých 45 minut šerbet dobře promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
  • 4
    Před podáváním naplníme šerbet do vychlazených sklenic, ozdobíme malinami a lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.