Malinový sorbet

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
  • 2
    Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
  • 3
    Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
  • 4
    Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
  • 5
    Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.