Malinový sorbet
20 min.
Ingredience
- 500gramůMaliny
- 120gramůCukr krupice
- 1lžíceŽelatina
- 4lžíceSirup Golden
- 5lžicLikér malinový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusKiwi
- 1kusPapaya
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
- 2Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
- 3Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
- 4Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
- 5Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.