Maliny naložené v koňaku
17 min.
Ingredience
- 2kilogramyMaliny
- 1,5kusyLimetka
- 2decilitryVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 700gramůCukr krupice
- 1litrKoňak Godet Peardise
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
13 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.
- 2V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.
- 3Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.