Maliny naložené v koňaku

17 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyMaliny
    • 1,5kusyLimetka
    • 2decilitryVoda pitná
    • 20gramůCukr vanilka
    • 700gramůCukr krupice
    • 1litrKoňak Godet Peardise
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
13 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.
  • 2
    V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.
  • 3
    Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.