Maliny v jablečné huspenině
30 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 0,5litrVoda pitná
- 120gramůCukr krupice
- 200gramůMaliny
- 80mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a mělce vydlabeme. Vložíme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a pozvolna vaříme, až jsou měkká, ale nerozpadají se. Jablka vyjmeme, vložíme do misky a naplníme malinami. Do vývaru z jablek přidáme vydlabanou dužinu a necháme rozvařit. V hrnku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna zahříváme, až zprůhlední, ale nevaříme. Smícháme s rozvařenou dužinou a zalijeme naplněná jablka v miskách. Necháme vychladit a podle fantazie ozdobíme kondenzovaným mlékem a čerstvými malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.