Maliny v jablečné huspenině

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a mělce vydlabeme. Vložíme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a pozvolna vaříme, až jsou měkká, ale nerozpadají se. Jablka vyjmeme, vložíme do misky a naplníme malinami. Do vývaru z jablek přidáme vydlabanou dužinu a necháme rozvařit. V hrnku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna zahříváme, až zprůhlední, ale nevaříme. Smícháme s rozvařenou dužinou a zalijeme naplněná jablka v miskách. Necháme vychladit a podle fantazie ozdobíme kondenzovaným mlékem a čerstvými malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.