Maliny v sherry želé
140 min.
Ingredience
- 10gramůCitronová kůra
- 130mililitrůSherry brandy
- 600gramůMaliny
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůŽelatina
- 300gramůMléko kefírové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě propláchneme 250 g malin, smícháme s citrónovou šťávou, sherry a cukrem, necháme hodinu v chladničce. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Naložené maliny za stálého míchání svaříme se 120 ml vody, propasírujeme hustým sítem, šťávu ponecháme v míse. Dobře vymačkanou želatinu rozpustíme v horké malinové šťávě, necháme vychladnout. Do čtyř šálků nebo pudingových formiček rozdělíme 250 g propláchnutých osušených malin a přelijeme je želé. Necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladničce. Mezitím si připravíme krém - smícháme kefír, cukr, citrónovou kůru a sherry, před podáváním případně necháme v chladničce. Šálky nebo pudingové formičky krátce ponoříme do horké vody, želé vyklopíme na talířky, ozdobíme krémem a malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.