Maliny v sherry želé

140 min.
Evropa

Ingredience

    • 10gramůCitronová kůra
    • 130mililitrůSherry brandy
    • 600gramůMaliny
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůŽelatina
    • 300gramůMléko kefírové
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve studené vodě propláchneme 250 g malin, smícháme s citrónovou šťávou, sherry a cukrem, necháme hodinu v chladničce. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Naložené maliny za stálého míchání svaříme se 120 ml vody, propasírujeme hustým sítem, šťávu ponecháme v míse. Dobře vymačkanou želatinu rozpustíme v horké malinové šťávě, necháme vychladnout. Do čtyř šálků nebo pudingových formiček rozdělíme 250 g propláchnutých osušených malin a přelijeme je želé. Necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladničce. Mezitím si připravíme krém - smícháme kefír, cukr, citrónovou kůru a sherry, před podáváním případně necháme v chladničce. Šálky nebo pudingové formičky krátce ponoříme do horké vody, želé vyklopíme na talířky, ozdobíme krémem a malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.