Malý dort s višněmi
85 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 260gramůCukr moučkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůKompot višňový
- 4kusyMandle natural
- 0,5kusCitrony
- Krém
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 260gramůCukr moučkový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- Na formu
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
70 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
514 mg
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 200 g cukru se žloutky, strouhanými hořkými mandlemi, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 45 minut. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a potřeme povrch i strany.
- 3Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou, dort dozdobíme a poklademe zavařenými višněmi.
- 4Na krém si v nerezové misce ušleháme vejce se 110 g cukru a vanilkou, misku vložíme do hrnce s horkou vodou a ve vodní lázni metličkou šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbytek cukru a vmícháme studený, vařený krém a rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.