Malý dort s višněmi

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
70 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
514 mg
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme 200 g cukru se žloutky, strouhanými hořkými mandlemi, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
  • 2
    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 45 minut. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a potřeme povrch i strany.
  • 3
    Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou, dort dozdobíme a poklademe zavařenými višněmi.
  • 4
    Na krém si v nerezové misce ušleháme vejce se 110 g cukru a vanilkou, misku vložíme do hrnce s horkou vodou a ve vodní lázni metličkou šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbytek cukru a vmícháme studený, vařený krém a rum.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.