Maminčina bábovka

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůKakao - prášek
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    S horkým mlékem třeme žloutky do pěny, přidáme cukr a dohladka šleháme.
  • 2
    Přilejeme olej a vmícháme mouku s kypřícím práškem a ušlehaný sníh ze čtyř bílků.
  • 3
    Část těsta můžeme obarvit kakaem.
  • 4
    Pečeme ve vymazané a vysypané formě 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 7. 2016
Maminčina bábovka
Pekla jsem na 180 stupňů 45 min. Byla dobrá, rychlá. Zvládne i začátečník. Místo mléka jsem dala kefír.