Maminčiny zázvorky
28 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 160gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
628 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme všechny suroviny. Vypracované vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 2-3 hodiny do chladna.
- 2Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na placku o síle 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary.
- 3Vykrojené zázvorky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a nejlépe přes noc je odložíme do chladnější místnosti.
- 4Druhý den si předehřejeme troubu na 220 °C. Zázvorky pečeme dozlatova přibližně 5-8 minut, podle typu trouby. Hotové zázvorky mají lehce narůžovělý okraj. Nesmíme je v troubě nechat déle, o chvíli později by ztmavly a připálily by se.
- 5Upečené zázvorky necháme vychladnout a odložíme do papírové krabice nebo dózy. Uskladníme je v chladnější spíži. Zázvorky změknou přibližně za 2 týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.