Mandarinková šlehačka

30 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůMandarinky
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 15gramůCukr moučkový
    • 20mililitrůSirup jupí citron
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
900 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky. Kůru nastrouháme.
  • 2
    Do misky nalijeme smetanu na šlehání, přisypeme strouhanou kůru, moučkový cukr a přilijeme trošku sirupu. Dobře šlehačem vyšleháme.
  • 3
    Dílky mandarinek rozdělíme do pohárků a zakryjeme mandarinkovou šlehačkou.
  • 4
    Tento dezert podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.