Mandarinkovo-pomerančový likér
35 min.
Ingredience
- 3kusyMandarinky
- 2kusyPomeranče
- 50mililitrůRum bílý
- 250mililitrůSirup cukrový
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
- 50mililitrůArak
- 600mililitrůVodka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.
- 2Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.
- 3Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.