Mandarinkovo-pomerančový likér

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z pomerančů. Omyjeme je, osušíme, kůru okrájíme tak, že odkrojíme jen tenké vrstvy kůry, nebo ji nastrouháme.
  • 2
    Kůru dáme do větší sklenice, přidáme 600 ml vodky, promícháme a necháme 3 dny luhovat.
  • 3
    Pak 600 ml násady slijeme přes skládaný filtr, přidáme 50 ml rumu, 50 ml Araku, 50 ml čisté pomerančové šťávy, (vymačkáme ji z použitých pomerančů) a 250 ml cukrového sirupu. Přidáme podle chuti kyselinu citrónovou a znovu přefiltrujeme přes skládaný filtr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.