Mandarinkový čokoládový hřbet

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.
  • 2
    Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.
  • 3
    Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.
  • 4
    Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.