Mandarinkový čokoládový hřbet
75 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 30gramůKakao - prášek
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceRum
- 1hrstKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceMarmeláda jahodová
- 70gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPoleva čokoládová
- 300gramůKompot mandarinkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.
- 2Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.
- 3Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.
- 4Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.