Mandarinkový koláč

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu.
  • 2
    Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.