Mandarinkový koláč
85 min.
Ingredience
- 2kusyMandarinky
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůSamokypřicí mouka
- 50gramůMandle mleté
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCukr moučkový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu.
- 2Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.