Mandlová pochoutka s ovocem

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžíceCukr moučkový
    • 7gramůAgar
    • 3hrnkyVoda pitná
    • 1,25hrnkyMléko plnotučné
    • 1lžičkaTresť mandlová
    • 500mililitrůKompot broskvový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Agar mícháme v hrnci na mírném ohni s polovinou uvedeného množství vody do rozpuštění. V dalším hrnci rozpustíme a zahřejeme cukr ve zbytku vody. Přilijeme mléko a mandlový extrakt, důkladně promícháme. Dbáme na to, aby se tekutina nezačala vařit.
  • 2
    Obsah obou hrnců smícháme v salátové míse a necháme vychladnout. Poté vložíme na 2-3 h do lednice.
  • 3
    Ztuhlý pudink před podáváním nakrájíme na menší kostky, vložíme do misek a zalijeme kompotovaným ovocem, včetně sirupu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.