Mandlová pochoutka s ovocem
15 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr moučkový
- 7gramůAgar
- 3hrnkyVoda pitná
- 1,25hrnkyMléko plnotučné
- 1lžičkaTresť mandlová
- 500mililitrůKompot broskvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Agar mícháme v hrnci na mírném ohni s polovinou uvedeného množství vody do rozpuštění. V dalším hrnci rozpustíme a zahřejeme cukr ve zbytku vody. Přilijeme mléko a mandlový extrakt, důkladně promícháme. Dbáme na to, aby se tekutina nezačala vařit.
- 2Obsah obou hrnců smícháme v salátové míse a necháme vychladnout. Poté vložíme na 2-3 h do lednice.
- 3Ztuhlý pudink před podáváním nakrájíme na menší kostky, vložíme do misek a zalijeme kompotovaným ovocem, včetně sirupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.