Mandlové bonbónky s vlašskými ořechy

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
71 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandlovou moučku smícháme s práškovým cukrem, vodou z pomerančových květů a žloutek a vytvoříme těsto.
  • 2
    Potřenýma rukama máslem vytvoříme z masy 12 kuliček a zploštíme je.
  • 3
    Po obou stranách do nich vtiskneme polovinu vlašského ořechu.
  • 4
    Na plech rozložíme bonbónky.
  • 5
    Do kastrůlku dáme suroviny na karamel - cukr, vodu, citr.šťávu a lehce zahříváme, aby se cukr rozpustil, poté zvýšíme teplotu a vaříme, dokud karamel nezhnědne.
  • 6
    Karamelem pokapeme bonbónky a necháme ztuhnout.
  • 7
    Do papírových košíčků vložíme bonbónky a podáváme ke kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.