Mandlové bonbónky s vlašskými ořechy
20 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaVoda z pomerančových květů
- 100gramůMandle mleté
- 12kusůOřechy vlašské
- 125gramůCukr krupice
- 65mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
71 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mandlovou moučku smícháme s práškovým cukrem, vodou z pomerančových květů a žloutek a vytvoříme těsto.
- 2Potřenýma rukama máslem vytvoříme z masy 12 kuliček a zploštíme je.
- 3Po obou stranách do nich vtiskneme polovinu vlašského ořechu.
- 4Na plech rozložíme bonbónky.
- 5Do kastrůlku dáme suroviny na karamel - cukr, vodu, citr.šťávu a lehce zahříváme, aby se cukr rozpustil, poté zvýšíme teplotu a vaříme, dokud karamel nezhnědne.
- 6Karamelem pokapeme bonbónky a necháme ztuhnout.
- 7Do papírových košíčků vložíme bonbónky a podáváme ke kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.