Mandlové lanýže se sušenkami amaretti

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 110gramůSušenky Amaretti
    • 200gramůMandlová pasta
    • 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 790gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme sušenky Amaretti, nebo je rozdrtíme válečkem v dobře uzavřeném plastovém sáčku.
  • 2
    Nakrájíme, nebo nadrobno nastrouháme mandlovou pastu a smícháme ji ve velké míse vhodné do mikrovlnné trouby s 335 gramy nadrobno nakrájené tmavé čokolády a smetanou ke šlehání. Vložíme do mikrovlnné trouby a zahříváme 30 vteřin, vyjmeme a zamícháme. Postup opakujeme, dokud se mandlová pasta i čokoláda nesmísí a nerozehřejí. Nakonec musí být hmota lesklá a tekutá. Kvůli mandlové pastě může v tomto okamžiku být trochu zrnitá, ale po přidání sušenek to nebude důležité. Vmícháme do hmoty 40 gramů rozmixovaných, nebo rozdrcených sušenek, zbytek sušenek uschováme na pozdější obalení bonbonů. Hmotu zakryjeme potravinářskou folií a necháme ji zchladnout na pokojovou teplotu a pak uložíme asi na hodinu tuhnout do chladničky.
  • 3
    Po ztuhnutí z hmoty ganache dávkovacími kleštěmi ( porcovačkou ) o průměru 2,5 cm vytvoříme 26 kuliček, které odkládáme na pečicí papír, poprášíme si dlaně kakaem a v dlaních kuličky válíme až budou dokonale kulaté, pak je necháme ztuhnout a oschnout v přes noc v chladnější místnosti.
  • 4
    Rukou lanýže namáčíme do tmavé, rozehřáté temperované čokolády ( 455 g. Obalujeme bonbon čokoládou na dlani, dokud není celý pokrytý, pak ho necháme skutálet do misky se zbývajícím sušenkami, ve kterých bonbon obalíme dokud je čokoláda ještě měkká a přeneseme na pečicí papír. V chladničce, v uzavřené vzduchotěsné nádobě nám lanýže vydrží až dva týdny. Po vyjmutí z chladničky ihned nepodáváme, ale necháme bonbony dojít do pokojové teploty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.