Mandlové linecké kroužky

40 min.

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceCitrónová šťáva
    • 1kusVejce slepičí
    • 6lžicHera
    • 1kusVanilkový cukr
  • Na posypani
  • Na val
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a to necháme minimálně 30 minut odpočinout v chladničce. Pak je na pomoučněném vále rozdělíme na dva přibližně stejné díly a ty postupně vyválíme do silnější tyčky.
  • 2
    Tyčky nožem nakrájíme na stejné kousky, každý rozválíme a konec spojíme - vytvoříme kroužky.
  • 3
    Ty opatrně narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  • 4
    Ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.