Mandlové linecké kroužky
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicHera
- 1kusVanilkový cukr
- Na posypani
- 100gramůMandle mleté
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceTuk
- Na val
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a to necháme minimálně 30 minut odpočinout v chladničce. Pak je na pomoučněném vále rozdělíme na dva přibližně stejné díly a ty postupně vyválíme do silnější tyčky.
- 2Tyčky nožem nakrájíme na stejné kousky, každý rozválíme a konec spojíme - vytvoříme kroužky.
- 3Ty opatrně narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
- 4Ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.