Mandlové pusinky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky za postupného přisypávání cukru šleháme na pevný sníh. Metlou vmícháme mleté mandle a mandlovou tresť.
  • 2
    Pomocí dvou navlhčených lžiček vypichujeme kousky těsta o velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou pusinku lehce přimáčkneme hřbetem lžičky.
  • 3
    Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Upečené pusinky sejmeme z plechu stěrkou a necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce. Po vychladnutí je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.