Mandlové pusinky
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 300gramůMandle mleté
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Bílky za postupného přisypávání cukru šleháme na pevný sníh. Metlou vmícháme mleté mandle a mandlovou tresť.
- 2Pomocí dvou navlhčených lžiček vypichujeme kousky těsta o velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou pusinku lehce přimáčkneme hřbetem lžičky.
- 3Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Upečené pusinky sejmeme z plechu stěrkou a necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce. Po vychladnutí je pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.