Mandlové řezy s čokoládovou polevou
45 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůMandle mleté
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceMarmeláda rybízová
- čokoládová poleva
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, zamícháme a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený korpus potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Příprava polevy: Žloutky s moučkovým cukrem mícháme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu a vše dobře promícháme. Když čokoládová poleva na moučníku ztuhne, nakrájíme jej na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.