Mandlové želé s jablky

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůJablka
    • 4centilitrySirup Monin - mandlový
    • 4centilitryŠťáva jablečná 100%
    • 1centilitrLikér mandlový - Amaretto
    • 1kusCukr vanilka
    • 400gramůCukr želírovací
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Sacharidy
95 g
Vláknina
776 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme mandlový sirup, jablečnou šťávu, mandlový likér, vanilkový cukr, přidáme kousky jablek a želírovací cukr. Vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme.
  • 3
    Želé nalijeme do připravených sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.