Mandlové želé s jablky
30 min.
Ingredience
- 200gramůJablka
- 4centilitrySirup Monin - mandlový
- 4centilitryŠťáva jablečná 100%
- 1centilitrLikér mandlový - Amaretto
- 1kusCukr vanilka
- 400gramůCukr želírovací
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Do hrnce nalijeme mandlový sirup, jablečnou šťávu, mandlový likér, vanilkový cukr, přidáme kousky jablek a želírovací cukr. Vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme.
- 3Želé nalijeme do připravených sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.