Mandlové žemličky
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMandle mleté
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu.
- 2Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
- 3Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.