Mandlové žemličky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 3
    Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.