Mandlovo-čokoládové řezy
50 min.
Ingredience
- Na potření
- 150gramůPoleva čokoládová
- Těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceKakao - prášek
- 1lžíceRum
- 100gramůČokoláda na vaření
- 200gramůMandle mleté
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
60 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V míse rozetřeme zméklé máslo dohladka. Přidáme cukr, jedno po druhém vejce a vše utřeme do pěny. Přimícháme kakao, rum, nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Nakonec vmícháme prosátou mouku.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 30x25cm) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Po upečení necháme z plátu krátce odpařit vlhkost.
- 3Po vychladnutí plát potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a po ztuhnutí krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.