Mandlový čokoládový koláč
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 175gramůCukr krupice
- 230gramůMáslo čerstvé
- 85gramůMandle
- 70gramůČokoláda 70% kakao
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
438 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice.
- 3Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme
- 4V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme.
- 5V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota.
- 6Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme.
- 7Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.