Mandlový čokoládový koláč

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
438 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla a vložíme do lednice.
  • 3
    Čokoládu a máslo nakrájíme na kostky. Mandle jemně nastrouháme
  • 4
    V míse rozmícháme vejce, přidáme k nim cukr a pečlivě rozšleháme.
  • 5
    V kastrole na mírném plameni rozpouštíme máslo a čokoládu. Odstavíme z ohně, jakmile je máslo rozpuštěné a mícháme, dokud se nerozpustí i čokoláda a nevznikne hladká hmota.
  • 6
    Čokoládovou hmotu vmícháme do vajec, přidáme strouhané mandle a promícháme.
  • 7
    Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 25 minut. Zda je těsto upečené, zkusíme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, je koláč hotový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.