Mandlový dort s sherry

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceVoda pitná
    • 110gramůCukr krupice
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 1kusCukr vanilka
    • 200gramůMandle mleté
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1špetkaPomerančová kůra
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 5kusůVejce slepičí
    • 6lžicSherry brandy
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, 50 g cukru, másla, 1 vejce a 1 lžíce vody rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
  • 2
    Zbylá vejce oddělíme a z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s vanilkovým cukrem a 60 g cukru vyšleháme do pěny, přidáme mleté mandle, sherry, citronovou a pomerančovou kůru. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
  • 3
    Těsto rozválíme a vyložíme jím dortovou formu včetně okrajů. Naplníme mandlovou hmotou a uhladíme.
  • 4
    Dort pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 30-40 minut.
  • 5
    Upečený dort posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.