Mandlový dort s sherry
70 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 110gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMandle mleté
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPomerančová kůra
- 2lžíceCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 6lžicSherry brandy
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, 50 g cukru, másla, 1 vejce a 1 lžíce vody rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Zbylá vejce oddělíme a z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s vanilkovým cukrem a 60 g cukru vyšleháme do pěny, přidáme mleté mandle, sherry, citronovou a pomerančovou kůru. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
- 3Těsto rozválíme a vyložíme jím dortovou formu včetně okrajů. Naplníme mandlovou hmotou a uhladíme.
- 4Dort pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 30-40 minut.
- 5Upečený dort posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.