Mandlový griliáš

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
22 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odložíme stranou 24 mandlí na ozdobení. Zbývající mandle opražíme v suché pánvi, necháme vychladnout a potom je nadrobno nasekáme. Citronovou trávu nadrobno nasekáme a smícháme s 2 lžícemi cukru.
  • 2
    Zbývající cukr za stálého míchání dozlatova zkaramelizujeme v suché pánvi. Přidáme med, citronovou šťávu, citronovou trávu a mandle. Mícháme při mírné teplotě, až se přísady obalí. Vylejeme na vymazanou porcelánovou mísu. Naolejovanou špachtlí hmotu rozprostřeme, nakrájíme na asi 24 kousků a utvoříme kuličky. Vložíme je do papírových košíčků a ozdobíme vždy 1 mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.