Mandlový griliáš
40 min.
Ingredience
- 40gramůCitronová tráva
- 500gramůCukr krupice
- 100gramůMed včelí
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůOlej olivový
- 500gramůMandle loupané
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
22 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Odložíme stranou 24 mandlí na ozdobení. Zbývající mandle opražíme v suché pánvi, necháme vychladnout a potom je nadrobno nasekáme. Citronovou trávu nadrobno nasekáme a smícháme s 2 lžícemi cukru.
- 2Zbývající cukr za stálého míchání dozlatova zkaramelizujeme v suché pánvi. Přidáme med, citronovou šťávu, citronovou trávu a mandle. Mícháme při mírné teplotě, až se přísady obalí. Vylejeme na vymazanou porcelánovou mísu. Naolejovanou špachtlí hmotu rozprostřeme, nakrájíme na asi 24 kousků a utvoříme kuličky. Vložíme je do papírových košíčků a ozdobíme vždy 1 mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.