Mandlový nákyp
50 min.
Ingredience
- 100gramůMandle mleté
- 30gramůSolamyl
- 0,75litrMléko plnotučné
- 150gramůCukr krupice
- 8kusůVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni.
- 2Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků.
- 3Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.