Mandlový nákyp

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
50 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni.
  • 2
    Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.