Mandlový trhanec
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůMandle mleté
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mleté mandle, hladkou mouku a vše promícháme. Za stálého míchání přiléváme mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a citronovou kůru.
- 2Na plechu rozpálíme máslo, vlijeme na něj těsto a rozetřeme je.
- 3Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme asi 15 minut. Po upečení vidličkou roztrháme a posypeme vanilkovým cukrem.
- 4Mandlový trhanec podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.