Mandlový věnec

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
473 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta).
  • 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému.
  • 3
    Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut.
  • 4
    Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.