Mandlový věnec
45 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 100gramůMouka polohrubá
- 150gramůSolamyl
- 100gramůPoleva čokoládová
- 1lžičkaTresť mandlová
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
473 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a mandlovou tresť (nebo 3 lžíce Amaretta).
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva a se Solamylem, prosijeme ji do máslového krému.
- 3Formu ve tvaru věnce vymastíme máslem, naplníme těstem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Věnec pečeme asi 25 minut.
- 4Po částečném vychladnutí moučník vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
- 5Nakonec mandlový věnec polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.