Mango a limety v marmeládě

46 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,2kilogramyMango
    • 600gramůLimetka
    • 6kusůLimetka kafrová
    • 1kilogramCukr želírovací
Počet porcí:
68

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
71 kcal
Sacharidy
18 g
Vláknina
565 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z oloupaného manga oddělíme nožem dužinu od pecky a rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, druhou polovinu rozmixujeme. Z kafrových limetek obereme listy a pak všechny limetky omyjeme horkou vodou a oloupeme z nich kůru (i s její bílou částí). Do každého dílku uděláme 2 řezy, šťávu zachytíme do mističky.
  • 2
    Manga, limetovou šťávu a limetové filety promícháme s želírovacím cukrem, přidáme listy kafrové limety a alespoň 3 hodiny necháme v klidu. Směs potom přivedeme k varu a na silném plameni vaříme asi 4 minuty. Listy kafrové limety z marmelády vyndáme, rozdělíme je do sklenic vypláchnutých horkou vodou a naplníme marmeládou. Pořádně uzavřeme víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.