Mango a limety v marmeládě
46 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyMango
- 600gramůLimetka
- 6kusůLimetka kafrová
- 1kilogramCukr želírovací
Počet porcí:
68Postup přípravy
- 1Z oloupaného manga oddělíme nožem dužinu od pecky a rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, druhou polovinu rozmixujeme. Z kafrových limetek obereme listy a pak všechny limetky omyjeme horkou vodou a oloupeme z nich kůru (i s její bílou částí). Do každého dílku uděláme 2 řezy, šťávu zachytíme do mističky.
- 2Manga, limetovou šťávu a limetové filety promícháme s želírovacím cukrem, přidáme listy kafrové limety a alespoň 3 hodiny necháme v klidu. Směs potom přivedeme k varu a na silném plameni vaříme asi 4 minuty. Listy kafrové limety z marmelády vyndáme, rozdělíme je do sklenic vypláchnutých horkou vodou a naplníme marmeládou. Pořádně uzavřeme víčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.