Mango s jahodovým sorbetem

16 min.
Evropa

Ingredience

  • Na sorbet
    • 500gramůJahody zahradní
    • 125gramůCukr krupice
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 20gramůCitronová kůra
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 80mililitrůRum bílý
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.
  • 2
    Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.
  • 3
    Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.