Mango s limetkovou pěnou

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůŽervé
    • 1kusLimetka
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1,25decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusMango
    • 4lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žervé, kůru z limetky a cukr promícháme. V další míse našleháme smetanu a zamícháme do žervé.
  • 2
    Čtyři formy vyložíme plátýnkem, směs do nich rozdělíme. Plátno přeložíme přes vršek a upěchujeme.
  • 3
    Těsně kolem pecky manga po obou stranách vykrojíme 2 silnější plátky a dužinu okrájíme kolem pecky. Oloupeme, nakrájíme 12 plátků a dáme stranou. Zbývající mango nasekáme, dáme s cukrem a šťávou z limetky do mixéru a umixujeme.
  • 4
    Formy vyklopíme na talířky, na každý dáme 3 plátky manga, polijeme mangovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.