Mangová pěna s limetkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 15gramůLimetková kůra
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 2lžíceŽelatina
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 45gramůCukr krupice
- Ozdoba
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusLimetka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.
- 2Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.
- 3Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.
- 4Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.
- 5Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.
- 6Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.