Mangová pěna s limetkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.
  • 2
    Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.
  • 3
    Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.
  • 4
    Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.
  • 5
    Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.
  • 6
    Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.