Mangový krém na zmrzliny

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusMango
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 80gramůCukr krupice
    • 2lžičkyCitronová šťáva
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
453 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykrojíme dužinu z manga a vložíme ji spolu s cukrem, citronovou šťávou a vínem do mixéru. Pořádně zamícháme, aby nezůstaly v krému hrudky cukru.
  • 2
    6 lžic dáme stranou, zbytek přelijeme do misky. Želatinu smícháme s vodou dle návodu, přidáme do mísy a dáme do chladu. Mezitím si vyšleháme šlehačku a ještě než nám krém v míse úplně ztuhne, vmícháme šlehačku do směsi v misce.
  • 3
    Necháme vše 15 minut odležet v ledničce, poté ztuhlou směs dáme na talíř a zalijeme ji směsí z mixéru, kterou jsme si na úvod dali stranou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.