Mangový krém na zmrzliny
20 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 250mililitrůVíno bílé
- 80gramůCukr krupice
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVoda pitná
- 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
453 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Vykrojíme dužinu z manga a vložíme ji spolu s cukrem, citronovou šťávou a vínem do mixéru. Pořádně zamícháme, aby nezůstaly v krému hrudky cukru.
- 26 lžic dáme stranou, zbytek přelijeme do misky. Želatinu smícháme s vodou dle návodu, přidáme do mísy a dáme do chladu. Mezitím si vyšleháme šlehačku a ještě než nám krém v míse úplně ztuhne, vmícháme šlehačku do směsi v misce.
- 3Necháme vše 15 minut odležet v ledničce, poté ztuhlou směs dáme na talíř a zalijeme ji směsí z mixéru, kterou jsme si na úvod dali stranou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.